Wednesday, September 29, 2021

SEO оптимизация за WordPress

Какво трябва да направим за да излезе сайта ни на първо място в Google?

Чрез SEO оптимизация (или СЕО оптимизация) специалистите предлагат разнообразни стратегии за да класират един сайт на първа страница в търсачката или в най-добрия случай на първо място в органичните резултатите от търсене в Google. Когато и ако сайта Ви попадне там за множество ключови думи които продават това ще увеличи трафика му и ще привлече нови потенциални купувачи на стоките и услугите които предлага Вашият бранд.

seo-optimizaciya-wordpress.jpg

Каква е ползата да съм на първа страница в Google?

Предимствата от това Вашият сайт да се позиционира на първо място в резултатите при органично търсене са много. Както споменахме и по-горе ще се увеличи трафика от таргетирани посетители, а от там ще дойдат повече поръчки и продажби за бизнеса. Също така повечето хора кликат само на резултатите от първа страница когато търсят нещо, вярвайки че това са най-добрите резултати щом търсачката ги показва без да си правят труда да видят кои сайтове са на втора или трета страница. Всички бързаме и искаме да открием информация която е филтрирана и лесна.

Какво печели Google?

Търсачката има интерес да показва релеванти и персонализирани резултати на всички потребители в зависимост от местонахождението и IP адреса им. Примерно ако сте в София и търсите “гръцки преводач” търсачката ще ви предложи в първите 5 резултата най-добрите сайтове които са най-близко да Вас. Така Вашият избор става бърз и лесен без да си губите времето и да се лутате из хилядите сайтове които предлагат легализирани преводи на документи от и на гръцки език. Помислете малко при Ваше търсене за stand up comedy videos да Ви се покажат сайтове които предлагат медицински услуги. Това как би повлияло на доверието което имате на търсачката? И дали не би повлияло върху избора Ви следващия път да потърсите в друга търсачка (пр. bing, duckduckgo, yandex) където по-лесно и бързо да намерите сайтове релевантни със Вашето търсене

Търсачката печели от рекламите и колкото повече хора я използват, толкова повече са приходите. Така че google имат интерес класирането на сайтовете чрез техния алгоритъм да бъде възможна най-качествено и хората да са доволни от безплатната услуга.

Какво е необходимо за да се класира един сайт на WordPress на първа страница в Google?

Мисля че 3 са основните фактори:

  1. Качествено и авторитетно съдържание
  2. Входящи линкове от авторитетни сайтове
  3. Хубав и бърз сайт

Ако сайтът Ви спазва тези 3 прости правила, достигането на първа страница в търсачката ще стане в рамките на разумен период ( 6 месеца до една година) след като SEO експерти работят постоянно за постигане на този резултат. Освен СЕО специалистите ще имате нужда и от копирайтъри които ще пишат качествено съдържание както и от програмисти специализирали в създаването на WordPress сайтове които ще се погрижат да бъдат спазени всички правила за скорост, потребителско изживяване и удовлетвореност на клиента. Без DevOps специалисти няма как един сайт да бъде конкурентен с останалите на пазара.

Защо да направя сайт на WordPress?

Според techjury на WordPress са направени над 30% от всички сайтове в Интернет. Тази цифра е достатъчна за да се насочите към правилния CMS и да изградите бизнес сайта си на онази платформа която има най-голямата общност от програмисти, ентусиасти и потребители в света. Винаги ще има къде да попитате и някой ще Ви отговори адекватно на въпросите Ви. Вижте тук: Wordpress forum